Engelse Brunchbroodjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 30 minuten bereiding
Baktijd 30- 35 minuten

Bereiding:

  • Neem een steelpan en meng de cranberry’s met enkele lepels water, 2 eetlepels suiker, kaneel en kruidnagelpoeder.
  • Breng de inhoud aan de kook tot de cranberry’s openspringen
  • Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen
  • De hazelnoten kort in een droge koekenpan roosteren tot ze een mooie bruine kleur krijgen
  • De hazelnoten eerst af laten koelen en daarna fijnmalen
  • De boter, rest van de suiker, eieren en maïzena door elkaar mengen en tot een glad en luchtig mengsel mengen.

  • Bestrooi de aanrecht met bloem
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap
  • Bekleed de bakvorm met het deeg
  • Smeer de rode vruchtenjam op de bodem van het deeg
  • Verdeel de hazelnoten over de rode vruchtenjam
  • Het cranberrymengsel als laatste in de bakvorm gieten
  • Zet de taart in de oven
  • Draai de oventemperatuur terug naar 180°C en bak de taart in ongeveer 40 minuten mooi bruin
  • Laat de taart even afkoelen en garneer deze met Van Gilse poedersuiker
  • Eet smakelijk!

  • Top