Dessert lentefavorietjes

benodigdheden
bereiding
Biscuitdeeg

Splits de eieren. Meng de dooiers met 20 gram suiker, een beetje vanillepoeder, een mespuntje zout en de citroenrasp en klop het geheel tot een bleke crème. Klop de eiwitten stijf in een tweede kom en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de rest van de suiker toe. Schep het dooiermengsel op het eiwitschuim en spatel de beide massa’s door elkaar. Strooi door een zeef de bloem erbij en spatel de bloem snel en luchtig door het beslag. Deel het beslag in drie delen en geef elk deel een kleurtje met de levensmiddelenkleurstof. Beboter een bakplaat en bekleed de bakplaat met bakpapier. Strijk het biscuitdeeg hierop uit in een dunne laag en bak het deeg 8 tot 10 minuten in een op 200 ºC voorverwarmde oven. Leg de biscuitplak(ken) als het deeg gaar is ondersteboven op een schone doek en trek voorzichtig het papier eraf. Dek de plak(ken) af met een tweede doek en laat het gebak afkoelen. Verwijder daarna de harde randen en steek uit het biscuitgebak rondjes met een diameter van 3 cm.

Voorbereiding
Bavaroismengsels

Terwijl het biscuitgebak afkoelt, wordt het bavaroismengsel gemaakt. Maak de kiwi’s en ananas schoon, pureer het vruchtvlees afzonderlijk in een foodprocessor en wrijf de beide puree’s door een fijne zeef. Was de frambozen, pureer ze en wrijf ook deze puree door een zeef. Knip een van de gelatineblaadjes in drie stukjes en week alle gelatine in koud water. Breng de drie vruchtenpuree’s aan de kook en laat ze een paar tellen koken. Weeg van elk van de puree’s 250 gram af en roer er terwijl ze nog warm zijn 3 1/3 gelatineblaadjes door blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Laat de mengsels afkoelen en "lobbig" worden. Vouw van bakpapier drie puntzakjes en doe daarin de overgebleven, niet met gelatine vermengde vruchtenpuree’s in. Klop de slagroom met de poedersuiker halfstijf. Spatel door elk van de lobbige vruchtenpuree’s een derde van de slagroom. Vul de hulzen met rondjes biscuitgebak en laagjes bavarois (één smaak per vier hulzen). Knip van de papieren spuitzakjes een klein puntje af en injecteer de gevulde hulzen met de bijbehorende vruchtenpuree. Zet de hulzen tot gebruik in de koelkast, zodat de bavaroismengsels kunnen opstijven.

Bereiding
Garneer de rand van de borden met vers fruit naar keuze. Spuit de overgebleven vruchtenpuree in rondjes op de dessertborden. Rol de cilinders tussen beide handen en duw de puddinkjes voorzichtig uit de hulzen. Zet elk puddinkje op de bijpassende vruchtenpuree.


Top