Dessert D’Mangfroze

benodigdheden
  • 1¼ dl verse frambozenpuree
  • 1 dl melk
  • 4 g gelatinepoeder
  • 1 dl slagroom
  • 210 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 cl frambozenlikeur
  • 4 mango’s
  • sinaasappelsap
  • ¼ l water
bereiding
Verwarm de melk en los hierin de gelatine op. Voeg dit bij de frambozenpuree en zet het koel. Klop de slagroom met 25 gram suiker en zet ook dit koel. Als de frambozenpuree begint te geleren, de slagroom erdoor spatelen. Voeg daarna de likeur toe. De frambozenpuree verdelen over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes. Plaats de puddingvormpjes in de koelkast tot ze geserveerd worden.
Schil de goed rijpe mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees en voeg sinaasappelsap toe tot een ½ liter vruchtenpuree. Kook het water met de resterende kristalsuiker tot siroop en laat dit afkoelen. Meng de koude siroop met de vruchtenpuree en draai het geheel in de ijsmachine tot een smeuïge mangosorbet. Haal de puddingvormpjes uit de koelkast en keer ze om op 4 borden. Garneer de bavarois met wat verse frambozen en kleine bolletjes mango. Schep de mangosorbet met behulp van een ijslepel midden op de bavarois. Decoreer tot slot met een takje munt of wat citroenmelisse.


Top