Cupcakes voor Pasen

benodigdheden
  • 125 gram zachte (room)boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram v. Gilse kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • Topping
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml advocaat op kamertemperatuur
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
bereiding
Cupcakes:
Oven voorverwarmen op 170°C. Mix de boter tot een gladde massa. Voeg de eieren en de melk toe. Meng de suiker en het bakmeel. Voeg het droge mengsel aan de massa toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.Vul de vormpjes met iets meer dan de helft van het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de oven. Ze zijn gaar als een saté prikker droog uit het cakeje komt.

Topping
Doe de advocaat in een kom. Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en los op in 3 eetlepels heet water. De gelatine rustig door de advocaat mengen. Minimaal een half uur op laten stijven in de koelkast. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Daarna de advocaat er rustig doorheen spatelen. De mousse afdekken en in de koelkast zetten.

Afwerking:
Als de cupcakes zijn afgekoeld kunnen ze eventueel gevuld worden met advocaat. Van de advocaat mousse een toef op de cupcakes spuiten.

Top