Crème Brûlée met passievruchten

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
Een dag eerder: breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook. Klop de eidooiers met de kristalsuiker los. Schenk de hete room beetje bij beetje bij het eimengsel en schenk het daarna terug in de pan. Verwarm het onder roeren heel even op zacht vuur tot het licht gaat binden. Het mag niet koken!! Haal het vanillestokje eruit. Zeef de crème en laat het al roerend afkoelen. Haal het merg uit het vanillestokje en roer het door de crème. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en roer dit er ook doorheen. Laat de crème een nacht in de koelkast staan.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 100ºC. Schenk de crème in bakjes en zet deze bakjes in een ovenschaal. Schenk heet water in de ovenschaal tot ongeveer halverwege de bakjes. Bak dit alles in ongeveer 75 minuten. De crème moet een beetje gestold zijn, maar nog wel heel romig. Laat het afkoelen en daarna koud worden in de koelkast. Strooi voor je gaat serveren de basterdsuiker over de crème en karameliseer deze met een brandertje of onder de grill.


Top