Cranberry-limoenijs

benodigdheden
bereiding
Cranberry’s wassen en in een pan doen. Droge schil van de citroengrasstengel halen, het zachte deel fijnhakken en bij de cranberry’s doen. Limoenen wassen, schil eraf raspen en uitpersen. Sap met geleisuiker, kruidenpoeder en water in de pan met cranberry’s doen. Cranberry’s aan de kook brengen en op een hoog vuur 5 minuten flink borrelend laten koken. De massa overscheppen in een wijde schaal en af laten koelen. Cognac, gedroogde cranberry’s en limoenschil hierdoor scheppen. Eidooiers met basterdsuiker au bain-marie dik en schuimig kloppen. In een aparte kom de slagroom stijf kloppen. Een cakevorm bekleden met plastic folie. Suikerstroop, ei en mascarpone door de cranberrycompote scheppen. Slagroom erdoor spatelen. Cranberrycompote overscheppen in de cakevorm, afdekken met plastic folie en de vorm 4 uur in de vriezer zettten.
Dit winterse ijs in dikke plakken serveren.


Top