Chocoladetaart

benodigdheden
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 375 g Van Gilse Basterdsuiker
  • 3 eetlepel cacaopoeder
  • 60 g gesmolten boter
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 375 ml kokend water
  • ovenschaal inhoud 2 l
bereiding
Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Vet de ovenschaal in. Zeef de bloem en 1 eetlepel cacao. Voeg 125 g basterdsuiker toe en meng het goed door. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel. Klop in een aparte schaal ei en melk door elkaar. Voeg boter en vanillesuiker toe. Giet dit mengsel in het kuiltje van het bloemmengsel. Roer alles met een houten lepel totdat het goed vermengd is. Schenk het beslag over in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de resterende basterdsuiker met de overige cacao en strooi dit gelijkmatig over het beslag. Schenk voorzichtig het kokend water via de bolle kant van een lepel over het beslag. Plaats de schaal in de oven gedurende 40 tot 50 minuten. Serveer de taart met ijs of slagroom.


Top