benodigdheden
- 85 gr cacaopoeder
- 400g suiker
- 125 ml olie
- 4 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 250g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 60 gr poedersuiker
bereiding
Voorbereiding: 20 min › Bereiding: 12 min › Klaar in: 32 min
In een middelgrote kom cacao, suiker (niet de poedersuiker!) en plantaardige olie vermengen. De eieren 1 voor 1 erdoor kloppen, en vervolgens de vanille. Bloem, bakpoeder en zout vermengen en door de cacaomix roeren. Het deeg afdekken en minstens 4 uur in de koelkast bewaren.
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bakplaten met bakpapier beleggen. Het deeg tot balletjes van 2,5 cm rollen en elk balletje door de poedersuiker rollen alvorens op de bakplaat te leggen.
10-12 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Eventjes op de bakplaat laten liggen alvorens op een rooster af te laten koelen.