Cheesecake volgens Grootmoeder’s recept

benodigdheden
bereiding
  • Oven voorverwarmen op 200 ° C
  • Vet de taartvorm in
  • Boter in blokjes snijden en 1 ei loskloppen
  • Boter samen met bakmeel, losgeklopt ei, bloem en 125 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg kneden
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm met het deeg
  • Pers de citroen uit
  • Splits de eieren en vang de eiwitten op in een kom
  • Roer de eidooiers met 125 gram witte basterdsuiker, vanillesuiker, citroensap en kwark door elkaar
  • Klop het eiwit stijf en spatel dit door de geklopte dooiers
  • Schenk het mengsel in de taartvorm
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 minuten gaar
  • Laat de taart afkoelen
  • Eet smakelijk!

  • Top