Cake met peer en speculaas

benodigdheden
  • 3 kopjes bloem (750 ml)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 kopje Van Gilse Kristalsuiker (250 ml)
  • ½ kopje olie (125 ml)
  • ½ kopje water (125 ml)
  • 2 kleine kopjes sojamelk (350 à 400 ml)
  • vanille
  • 2 peren
  • 8 speculaaskoekjes
bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een springvorm van 23 cm doorsnede in. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in stukjes. Breek de koekjes in stukjes. Zeef bloem, bakpoeder en suiker in een grote kom. Meng in een andere kom olie, water, melk en vanille. Voeg de twee mengsels samen en meng alles goed door. Meng er de stukjes peer en speculaas doorheen. Doe het deeg in de springvorm en bak de cake in 35 à 40 minuten gaar.


Top