benodigdheden
- Deeg voor de browniebodem
- 90 gram boter
- 75 gram tarwebloem
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 90 gr pure chocolade
- 40 gram cacao
- 2 tl bakpoeder
- 225 gram Van Gilse rietsuiker
- snufje zout
- 75 gram Crème fraiche
- 1 zakje vanillesuiker
Topping cheesecake
- 60 gram boter
- 110 gram Van Gilse fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 750 gram magere kwark
- 60 gram griesmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
bereiding
Bereidingstijd 50 minuten
Oventijd 60 minuten
Bereiding Brownie Deeg
Bakvorm bij voorkeur vierkant/ rechthoekig (max 28 cm) en smeer het bakblik in met wat boter en bestuif de vorm met beetje tarwebloem.
Chocolade au bain Marie laten smelten.
In een ander pannetje 90 gram boter smelten.
Meng de tarwebloem, cacao, bakpoeder, rietsuiker, vanillesuiker en het snufje zout door elkaar.
3 eieren met mixer opkloppen tot een schuimige massa.
Roer lepel voor lepel de gesmolten boter bij de schuimige eiermassa.
Daarna het bloemmengsel toevoegen en kort met de mixer mengen.
Roer de crème fraiche door het mengsel en als laatste de gesmolten chocolade.
Giet het beslag in de bakvorm en smeer de bovenkant glad.
Zet de oven aan en laat deze verwarmen tot 170 C.
Topping cheesecake
Voeg 60 gram boter met het zakje vanillesuiker, fijne kristalsuiker en het zout tot een romig geheel.
Mix de eieren een voor een door dit mengsel.
60 gram griesmeel en de kwark toevoegen en mixen tot er een geheel egale massa ontstaat.
Giet het cheesecakemengsel over het browniebeslag.
Voor een leuk effect kunt u met een vork of satéprikker strepen/slingers trekken zodat na het bakken de cake een marmerlook heeft.
Plaats de vorm in de oven en bak de cake op 170 graden 50 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake na deze baktijd gaar is.
Laat de cake afkoelen en snij deze daarna in de gewenste stukken.