Brownie Cheesecake

benodigdheden
  • Deeg voor de browniebodem
  • 90 gram boter
  • 75 gram tarwebloem
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 90 gr pure chocolade
  • 40 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 225 gram Van Gilse rietsuiker
  • snufje zout
  • 75 gram Crème fraiche
  • 1 zakje vanillesuiker

    Topping cheesecake
  • 60 gram boter
  • 110 gram Van Gilse fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 750 gram magere kwark
  • 60 gram griesmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
bereiding
Bereidingstijd 50 minuten
Oventijd 60 minuten

Bereiding Brownie Deeg
  • Bakvorm bij voorkeur vierkant/ rechthoekig (max 28 cm) en smeer het bakblik in met wat boter en bestuif de vorm met beetje tarwebloem.
  • Chocolade au bain Marie laten smelten.
  • In een ander pannetje 90 gram boter smelten.
  • Meng de tarwebloem, cacao, bakpoeder, rietsuiker, vanillesuiker en het snufje zout door elkaar.
  • 3 eieren met mixer opkloppen tot een schuimige massa.
  • Roer lepel voor lepel de gesmolten boter bij de schuimige eiermassa.
  • Daarna het bloemmengsel toevoegen en kort met de mixer mengen.
  • Roer de crème fraiche door het mengsel en als laatste de gesmolten chocolade.
  • Giet het beslag in de bakvorm en smeer de bovenkant glad.
  • Zet de oven aan en laat deze verwarmen tot 170 C.

  • Topping cheesecake
  • Voeg 60 gram boter met het zakje vanillesuiker, fijne kristalsuiker en het zout tot een romig geheel.
  • Mix de eieren een voor een door dit mengsel.
  • 60 gram griesmeel en de kwark toevoegen en mixen tot er een geheel egale massa ontstaat.
  • Giet het cheesecakemengsel over het browniebeslag.
  • Voor een leuk effect kunt u met een vork of satéprikker strepen/slingers trekken zodat na het bakken de cake een marmerlook heeft.
  • Plaats de vorm in de oven en bak de cake op 170 graden 50 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake na deze baktijd gaar is.
  • Laat de cake afkoelen en snij deze daarna in de gewenste stukken.

  • Top