Bosbes/framboos cakejes

benodigdheden
  • 75 g pure chocolade
  • 4 taartbodempjes
  • 100 ml. slagroom
  • 2 eetlepels Van Gilse kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
  • 200 g bosbessen en frambozen samen
bereiding
Wrijf 250 gram bloem, 2 eetlepels Van Gilse Kristalsuiker en 125 gram koude boter (in blokjes) tot een korrelig mengsel. Giet 3-4 eetlepels ijskoud water erbij en kneed tot een glad deeg. Koel circa 2 uur. Rol het deeg uit en bekleed 4 ingevette taartvormpjes ermee. Bak de bodems met steunvulling (bind) in 12-15 minuten gaar in een oven van 180C en laat afkoelen.  Smelt de chocolade en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes. Laat dit hard worden. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker en schep hier langzaam de yoghurt en munt doorheen. Verdeel dit over de taartbodempjes. Decoreer met fruit.

Top