Basboussa

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Karamel bereiden
Kook in een ruime pan met een dikke bodem het water met de suiker. Breng langzaam aan de kook en roer totdat de suiker lichtbruin wordt. De massa wordt eerst korrelig maar na een tijdje doorverhitten zal de suiker gaan smelten en bruin kleuren en een vloeibare karamel vormen. Let op want dit is zeer heet!! Giet de karamel op de bodem van een ronde springvorm met Ø 24 cm.
Verhit in een pan de melk met suiker en kaneelpoeder. Voeg al roerend griesmeel en rozijnen toe en kook 6 min. zachtjes door. Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren los en voeg al roerend toe aan de griesmeel/melk massa. Goed mengen met een garde. Giet de massa over de karamel in de bakvorm.
Bak de Basboussa 30 min. bij 180 °C. Haal de Basboussa uit de oven en laat afkoelen. Plaats daarna de Basboussa minimaal 3 uur in de koelkast.

Top