Baklava

benodigdheden
  • 250 g filodeeg
  • 200 g fijngehakte walnoten
  • 100 g amandelschaafsel of fijngehakte amandelen
  • 150 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 75 g roomboter
  • 100 g water
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 mespuntje kaneel
bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de walnoten, het amandelschaafsel en 2 eetlepels suiker. Smelt de boter.
Leg de helft van de filodeegvellen op de bodem van een ingevette ovenschaal. Bestrijk met de gesmolten boter.
Maak het notenmengsel nog iets fijner met bijv. een staafmixer en schep dit op de deegvellen. Dek het af met de overgebleven deegvellen. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en snij de baklava in vierkante stukken. Bak de baklava 20 min. bij 200 °C. Kook het water met de overgebleven suiker, de sinaasappelrasp en kaneel tot er een siroop ontstaat. Bestrijk de baklava met de laatste gesmolten boter en giet de siroop erover. Laat de baklava nog een aantal uren staan.

Top