Appel Kaneel Flammkuchen

benodigdheden
bereiding
  • Meng in een kom de gist, bloem en voeg een snufje zout toe.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk er het water in.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in een beslagkom, dek deze af en laat het 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250° C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Schil de appels, snij ze in dunne schijfjes, besprenkel ze met citroensap.
  • Meng de kwark met de crème fraîche.
  • Rol het deeg na het rijzen met een deegroller op de bakplaat uit tot een dunne lap.
  • Smeer het mengsel van kwark en crème fraîche op het deeg.
  • Leg de schijfjes appel op de kuchen en bestrooi deze met Van Gilse kaneelsuiker.
  • Variatietip: strooi als laatste het amandelschaafsel over de kuchen.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  • Baktijd 15-20 minuten op 210 °C.

  • Top