Amandel-Cranberry taart

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Baktijd: 5 minuten

Benodigheden: Taartvorm met een doorsnede van 26 cm

Bereiding deeg

  • Snij de koude boter in blokjes
  • Vet de taartvorm in
  • Zeef de bloem boven een kom
  • Voeg de Van Gilse donkere basterdsuiker met mespuntje zout en blokjes boter in de kom bij de bloem
  • Kneed alles tot een kruimeldeeg
  • Split 1 ei en voeg het eigeel toe aan het mengsel in de kom
  • Maak een bal van het deeg en dek deze af met huishoudfolie en leg het deeg in de koelkast (halfuur)
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit en bekleed de taart vorm met het deeg
  • Prik met een satéprikker gaatjes in het deeg op de bodem van de taartvorm en zet deze weer even in de koelkast voor ongeveer 30 minuten

  • Leg aluminiumfolie op de taartbodem
  • Maak een bonenlaag op de folie
  • Bak de taartbodem 1 minuten in de oven
  • Verwijder na deze 10 minuten de steunvulling
  • Bak de taartbodem nog 5 minuten op 170°C
  • Splits de andere 2 eieren
  • Klop het eiwit samen met het eerder bewaarde eiwit met de Van Gilse witte basterdsuiker stijf
  • Neem een eetlepel amandelen apart en roer de rest van de geschaafde amandelen voorzichtig met de cranberry’s door het eiwitmengsel
  • Schep het mengsel op de bodem
  • Bestrooi de bovenzijde met de rest van de amandelen
  • Plaats de taart in de oven en bak de taart in 35 minuten mooi bruin
  • Laat de taart afkoelen en eventueel garneren met Van Gilse poedersuiker maar ook slagroom is heerlijk op deze cranberry taart

    Eet smakelijk!

  • Top