Aardbeienslagroomtaart

benodigdheden
bereiding
Meng sinaasappelsap met poedersuiker. Klop de slagroom stevig met 2 eetlepels basterdsuiker. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de lange vingers door het sinaasappelsap. Bedek eerst de zijkanten van de bakvorm met lange vingers en daarna de bodem. Plaats een laagje aardbeien op de bodem. Schep een laagje slagroom over de aardbeien. Weer een laagje aardbeien, gevolgd door een laagje slagroom. Houd genoeg slagroom en aardbeien over om de taart later te garneren. Bedek de bovenkant van de taart met lange vingers gedoopt in sinaasappelsap. Zet de taart nu ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en plaats een bord onderste boven op de bovenkant van de taart en draai de taart om. Haal nu de vorm eraf. Smeer de bovenkant en zijkanten van de taart in met slagroom. Versier de zijkant met chocolade hagelslag en/of amandelschaafsel. Verdeel de rest van de aardbeien over de bovenkant van de taart.


Top