Aardbeiencurd

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
25 minuten

In een grote pan een flinke laag water aan de kook brengen. Intussen de sinaasappel goed wassen en de schil raspen. De sinaasappel uitpersen. De boter in stukjes snijden. In een kom de eieren schuimig kloppen. In een pan of kom de aardbeien fijnprakken.Sinaasappelsap, -rasp, basterdsuiker, boter en losgeklopte eieren toevoegen aan de aardbeien. De pan in het kokende water zetten (au bain-marie).Al kloppend met een garde de massa langzaam verwarmen tot een egale dikke massa ontstaat (circa 20 minuten).De aardbeiencurd in schoongemaakte potten schenken en de potten direct sluiten

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Een curd is een verfijnd soort jam, die met boter en eieren gebonden is. Curd is lekker op toast, Engelse scones en bijzonder geschikt als taartvulling voor verse vruchtentaarten.

Top