Aardbeien konfijten

benodigdheden
bereiding
Breng in een steelpannetje water aan de kook. De aardbeien wassen en ontdoen van kroontjes. Doe de vruchten in het kokend water en kook de aardbeien 2 minuten. Giet de vruchten af. Breng in een aparte pan 1 dl water aan de kook. Voeg al roerend 250 gram suiker toe. Blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de aardbeien toe aan het suikermengsel. Laat het mengsel afkoelen tot 40ºC. Haal de vruchten uit de suiker en laat ze uitlekken. Leg de uitgelekte aardbeien op een met suiker bestrooid bord en bedek ze met een dikke laag suiker. Zet het bord op een koele plaats en laat de vruchten tenminste 48 uur in de suiker staan. Neem de aardbeien van het bord, schud de overtollige suiker eraf en doe de vruchten in een luchtdicht gesloten pot of trommel.

Top