Cranberry / appeljam

benodigdheden
bereiding
Zorg dat de jampotten goed schoon zijn! Was ze met heet water af, zet ze vervolgens (op zijn kop) klaar op een schone theedoek. Was de cranberries, doe ze vervolgens in een pannetje (een pannetje met 1 L-inhoud is groot genoeg). Schil de appels, verwijder het klokhuis, snijd in kleine blokjes. Schep ze in een bakje even om met een scheut citroensap. Zet de pan met cranberries op het vuur (middelhoog). De cranberries gaan knappen als ze warm worden. Zet het vuur eventueel wat lager als het te hard gaat. Roer tussendoor in de pan. Als bijna alle cranberries geknapt zijn, voeg je de appelstukjes toe. Roer door elkaar. Zet het vuur zacht en laat 5-10 minuten zacht pruttelen. Voeg de suiker toe aan het fruit. Proef tussendoor ook (voorzichtig!) om te bepalen of je de jam misschien wat zoeter wilt. Schep de jam in de potten, vul ze tot de rand. Draai de deksel erop en zet ze ondersteboven op de theedoek. Laat afkoelen. Plak een etiketje op de potten.

Top